Marea Moarta

TabereCuSuflet.713Marea Moarta este locul aflat la cea mai joasa altitudine de pe suprafata Pamantului. Am ajuns aici fara niciun fel de asteptari si am gasit o mare frumoasa, preturi mari si canioane fermecatoare!

Coasta iordaniana a Marii Moarte este pustie. Nu ai voie sa inoptezi datorita proximitatii Israelului, iar pe coasta se afla o singura statiune, cu preturi de iti sare basca:) Noi am stat la Mujib Chalet pentru ca ne interesa Canionul si am platit 150 Euro pe o camera fara baie si cu comfort minim. La Dead Sea Resort preturile erau si mai mari!

Marea este frumoasa si … interesanta, avand o viata proprie! Ziua poate este moarta intr-adevar, noaptea insa se trezeste la viata. Dupa ce se lasa intunericul, pe falia in care este formata, ce leaga Asia de Africa, se porneste un vant ce parca vrea sa uneasca continentele!

Marea Moarta este renumita pentru salinitate – intr-adevar, te rastorni ca hopa mitica daca nu esti atent – precum si pentru namolul sau, folosit in diferite tratamente. Dar comoara care m-a fascinat am gasit-o in muntii ce o marginesc. Aici raurile au sapat 2 canioane uluitoare. Din pacate era sezonul ploios, iar Wadi Mujib nu se putea face decat pe sus. Costul de intrare era 150 Euro pentru 2 persoane si trebuia facuta rezervare dinainte, asa ca am ales cel de al doilea canion care, surpriza, avea apa termala! Asa ca am avut parte de canioning la pachet cu balaceala in apa termala:)


Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

One thought on “Marea Moarta

  1. Pingback: Poiecte Ecologice la Aqaba | In Jurul Lumii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s