Krabi – o lume de Poveste

taberecusuflet-0252Despre Krabi se spune ca este unul din cele mai spectaculoase locuri din lume! Si intr-adevar, la tarmul Marii Andaman am gasit o regiune superba, cu insule pitoresti si plaje luxuriante, cu turnuri spectaculoase de calcar si palate de clestar sapate de ape!

In regiunea Krabi sunt cateva sute de insule si insulite, cu forme umitoare, create parca de un artist futurist! Chicken Island cu turnul sau cau un gat de dinozaur sau Insula lui James Bond sunt doar doua exemple de insule  cu forme ciudate. Ce este uimitor este ca, toate insulele sunt, de fapt, construite pe acelasi calapod, ce sfideaza parca legea gravitatiei. De pe pereti atarna niste stalactite lungi si imbarligate, cum nu mi-a mai fost dat sa vad, desi am vazut ceva pesteri la viata mea, impreuna cu cei de la Focul Viu. Alte insule importante, ce marita vazute, sunt Ko Phi Phi, Ko Lantha sau Ko Hong.

Varietatea peisajului si formatiunile carstice – martori tacuti ai trecutul tectonic si ai morfologiei regiunii – impresioneaza cel mai mult probabil! Plaja Railay spre exemplu, este considerata paradisul cataratorilor, aici aflandu-se 11 trasee cu peste 700 de trasee de la gradul 5 la gradul 10, ce serpuie printre stalactite si coloane uriase. Plaja, situata langa Ao Nang, este un loc magic. Accesul se face doar cu barca, iar in doar 1 km puteti explora o zi intreaga si nu va plictisiti. Sunt trei plaje cu nisipul fin, 5 faleze de catarat, 2 trasee de trekking considerate “foarte dificile”, mai multe pesteri, dintre care cele mai renumite sunt Pestera de Diamant si Pestera Printesei, care adaposteste un templu al falusurilor, precum si o multime de zone pentru kayaking si snorkeling!

Alte puncte de interes in apropiere de Krabi sunt Pestera Phi Hua To sau Pestera Craniului, unde se gasesc diferite desene preistorice ciudate, gen Fantoma sau Extraterestrul, Pestera Lot, care poate fi vizitata cu caiacul, precum si  Templul Tigrului, situat pe un varf de stanca deasupra Krabiului.

Foto: Tabere cu Suflet

3 thoughts on “Krabi – o lume de Poveste

  1. Pingback: Catarare pe Plaja! | In Jurul Lumii

  2. Pingback: Ko Hong – Insula de Clestar | In Jurul Lumii

  3. Pingback: Krabi – In Jurul Lumii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s