Canionul Sumidero

taberecusuflet-0885-2Canionul Sumidero din sudul Mexicului, strajuit de pereti inalti de peste 1 km,  este un loc impresionant, unde apa si muntele si-au dat intalnire pentru a crea o minunatie a naturii! Este un fel de frate mai mare al mult mai celebrului Canionul Colorado, insa, pe nedrept, mai puţin cunoscut!

Canionul Sumidero este săpat în munţi de fluviul Grijalva – unul dintre cele două mari cursuri de apă care străbat Mexicul.

Sute de ani, pereţii canionului i-au adăpostit pe indigenii care le ţineau piept colonialiştilor. Acum au mai rămas doar crocodilii, vulturii plesuvi şi maimuţele-păianjen. Pe drum am aruncat un ochi la grotă dedicată Fecioarei de Guadalupe, unde, in decembrie, mii de pelerini vin cu flori, la pomul de Crăciun sapat in stanca de apa unei cascade delicate, apoi a, zarit locul magic, unde trei pereţi ai canionului se întâlnesc pe linia orizontului, formand emblema statului Chiapas.

Salupa traverseaza canionul si ajunge până lângă o Hidrocentrală, apoi facem drum întors, 40 de kilometri într-o minune a naturii!

Foto: Tabere cu Suflet

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s